12 λόγοι για να ΜΗΝ δένετε το σκύλο σας έξω από ένα μαγαζί


Είναι υπέροχο να εντάσσουμε τον αγαπημένο μας φίλο στο καθημερινό μας πρόγραμμα και συμφωνώ απολύτως! Έτσι και αλλιώς, για τους περισσότερους από εμάς, ο σκύλος θεωρείται μέλος της οικογένειας! Ωστόσο, το να σταματάμε σε ένα super market ή οποιοδήποτε άλλο μαγαζί και να μπαίνουμε μέσα, δένοντας το σκύλο μας απ' έξω, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους.
Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγετε να αφήνετε δεμένο το σκύλο σας ενώ εσείς βρίσκεστε μέσα σε κάποιο κατάστημα.


 1. Το να βρίσκεται μόνο και δεμένο ένα σκυλί σημαίνει ταυτόχρονα ότι η προσοχή του αποσπάται από δεκάδες πράγματα-ερεθίσματα τα οποία μπορεί να τον κάνουν εύκολα να σπάσει το λουρί και να το σκάσει με κίνδυνο να χτυπηθεί από κάποιο αμάξι.
 2. Είστε σίγουρος πως το σκυλί θα μείνει δεμένο μόνο για 2 λεπτά. Δυστυχώς όμως υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσετε μες το μαγαζί είτε γιατί είδατε κάποιον γνωστό και πιάσατε την κουβέντα, είτε γιατί είχε ουρά στο ταμείο, είτε γιατί ο μπροστινός σας τσακώνεται με τον ταμία και πολλά άλλα.
 3. Το σημείο που θα δέσετε το σκύλο μπορεί να μην είναι τόσο σταθερό και γερό και αν το σκυλί τραβήξει το λουρί, υπάρχει πιθανότητα να το σκάσει παίρνοντας μαζί και το αντικείμενο που το είχατε δέσει (πχ. καρέκλα).
 4. Να φύγει με το λουρί του και σέρνοντάς το να πιαστεί κάπου, μην έχοντας την δυνατότητα να προχωρήσει καθώς και στη χειρότερη περίπτωση, να μπλεχτεί κάπου και να πνιγεί.
 5. Μπορεί να σας το κλέψουν. Κάποιος περαστικός ίσως νομίζει ότι είναι παρατημένο και να το πάρει ή κάποιος κακοπροαίρετος να σας το κλέψει με σκοπό να το πουλήσει ή να το ζευγαρώσει.
 6. Όταν ένα σκυλί είναι περιορισμένο, ίσως νιώσει απειλή από κάποιο παιδί ή άλλο σκυλί που το πλησιάζει και να αντιδράσει απρόβλεπτα με άσχημες συνέπειες για όλους.
 7. Κάποιος να περάσει και να του δώσει να φάει κάτι που δεν πρέπει είτε αυτό είναι φόλα, είτε μια απλή τσίχλα, είτε κάτι στο οποίο μπορεί να έχει αλλεργία.
 8. Μπορεί να πλησιάσει κάποιο ελεύθερο σκυλί και να προκληθεί καυγάς.
 9. Σκεφτείτε επίσης και το ενδεχόμενο κάποιος να τον λύσει απλά για πλάκα.
 10. Τα περισσότερα σκυλιά όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη τους, στρεσσάρονται υπερβολικά πολύ διότι δεν καταλαβαίνουν ότι το δέσιμο είναι προσωρινό.
 11. Δυστυχώς, υπάρχει περίπτωση να περάσει κάποιος που δεν συμπαθεί τα σκυλιά και να το κλωτσήσει.
 12. Όταν το σκυλί είναι αγχωμένο, μπορεί να γυρίσει γύρω γύρω από εκεί που το έχετε δέσει με αποτέλεσμα να πνιγεί.


Τα περισσότερα που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να συμβούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μπορεί ορισμένοι να τα βλέπουν υπερβολικά αλλά μπορεί να συμβούν στον οποιονδήποτε από εμάς.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, σας προτείνω η βόλτα του σκύλου σας να μην συνοδεύεται από ψώνια ή αν συνοδεύεται, να προτιμάτε πάντα μαγαζιά που επιτρέπουν την είσοδο σε κατοικίδια.

Ένα σκυλί ποτέ δεν είναι χαρούμενο όταν βρίσκεται δεμένο και μοναχό του κάπου, γι αυτό προσπαθήστε να μην το βάζετε σε αυτή την άσχημη διαδικασία.