Φέρνοντας το κουτάβι σπίτι: Το πρώτο βήμα

Έφτασε λοιπόν η μέρα που τόσο περιμένατε! Η χαρά σας είναι απερίγραπτη. Ένα νέο μέλος μόλις προστέθηκε στην οικογένειά σας! Τα συναισθήματά σας όμως, ίσως είναι ανάμεικτα καθώς δεν ξέρετε από που να αρχίσετε.


Ένα κουτάβι που από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζει περιβάλλον, ανθρώπους και καθημερινότητα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αισθάνεται απροστάτευτο.

Πρωταρχικός σας στόχος λοιπόν είναι να το κάνετε να νιώσει ασφάλεια.

Επομένως, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε μόλις έρθει σπίτι σας, είναι να του δείξετε με θετικό τρόπο, ποιο θα είναι το σπίτι του, το μέρος που θα ξεκουράζεται και θα κοιμάται.

Παρ' όλο που τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και αποζητούν συνεχώς την ανθρώπινη συντροφιά, χρειάζονται να έχουν και τον δικό τους χώρο.


Η Suki πρώτη μέρα στο νέο της σπίτι.

Με το να δείξετε στο κουτάβι σας ποιο θα είναι το κρεβάτι του, όχι μόνο θα καταφέρετε να του "περάσετε" μια αίσθηση ζεστασιάς και προστασίας αλλά και θα το βοηθήσετε να προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα στο καινούριο του περιβάλλον.

Extra tip: Για ταχύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να τοποθετήσετε λίγη από την τροφή του, μέσα στο σπιτάκι του, ώστε να το κάνετε πιο ελκυστικό.