Τι πρέπει να γνωρίζω για το φίμωτρο


Η ιδέα του να φορέσει κάποιος φίμωτρο στο σκύλο του είναι κάπως άσχημη. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν θα δεχόσασταν να το βάλετε ποτέ στο σκυλάκι σας. Γι αυτό το λόγο λοιπόν, γράφω αυτό το άρθρο. Σκοπός μου είναι να ενημερωθεί σωστά όσο περισσότερος κόσμος γίνεται ώστε όλοι μας να θεωρούμαστε σωστοί και υπεύθυνοι κηδεμόνες.

Καταρχάς, το φίμωτρο αποτελεί ένα καλό βοήθημα σε περιπτώσεις επιθετικότητας ή φοβίας ενός σκύλου. Σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης από κάποιον θετικό εκπαιδευτή, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς του σκύλου μας.

Το φίμωτρο μπορεί επίσης να φορεθεί σε στρεσογόνες για τον σκύλο μας καταστάσεις όπως να το πηγαίνει στο κτηνίατρο ή στο κομμωτήριο.

Μια επείγουσα περίσταση μπορεί επίσης να χρειάζεται την εφαρμογή φίμωτρου όπως για παράδειγμα ένα τραυματισμένο σκυλί που είναι ικανό να δαγκώσει αν πονέσει ή φοβηθεί.

Το φίμωτρο που προτείνω είναι το κλασσικό πλαστικό (basket muzzle) που δίνει στο σκύλο τη δυνατότητα να πιει νερό, να φάει και να λαχανιάσει. Προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια δίχως να τον ιδρώνει και να τον ζεσταίνει παραπάνω. Πριν το φορέσετε στο σκύλο σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι για το σωστό μέγεθος και εφαρμογή. Δεν θα πρέπει να τον σφίγγει και είναι απαραίτητο να μπορεί να ανοίγει το στόμα του τόσο όσο να λαχανιάζει. Επίσης, είναι απαραίτητη η επίβλεψη του σκύλου από τον κηδεμόνα κατά τη χρήση του φίμωτρου καθώς και να μην φοριέται για πολλή ώρα.

Τέλος, προτείνω να απευθυνθείτε σε κάποιον θετικό εκπαιδευτή πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το φίμωτρο, ώστε με την σωστή καθοδήγησή του, ο σκύλος σας να ανυπομονεί για την ώρα που θα το φορέσει!


Η χρήση φίμωτρου είναι απαραίτητη σε μερικές καταστάσεις και καλό θα ήταν αν έχετε αμφιβολίες για τον σκύλο σας, να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα

*TIP: Εξοικειώστε το κουτάβι σας με το φίμωτρο ώστε αν χρειαστεί να το φορέσει ποτέ στο μέλλον, να είναι ήδη άνετο και προετοιμασμένο.